Logistieke opleidingen

Heftruck zonder ervaring

Bestuurders van een heftruck de nodige basiskennis meegeven om hun taken efficiƫnt en veilig te kunnen uitvoeren. De klemtoon ligt op het voorkomen van ongevallen, het beperken van schade, het verhogen van de kwaliteit en de productiviteit, en het verminderen van de onderhoudskosten van het materieel. Op het einde van de opleiding wordt een attest afgeleverd als bewijs dat de doelstellingen inzake veiligheid, rijgedrag, intern transport, goederenbehandeling en stapelen door de deelnemer werden bereikt. Werknemers van PC116 en PC207, gelieve in te schrijven via Co-valent.be

Toelatingsvoorwaarden

De deelnemers moeten minimaal 18 zijn op het tijdstip van de opleiding en in het bezit zijn van een attest van medische geschiktheid.

Programma

1/ Theorie:

Kennis van de heftruck, bouw, preventief onderhoud, laaddiagram, veiligheidsregels m.b.t. het gebruik, stabiliteit van de hef- of reachtruck, opladen van de batterijen.


2/ Praktijk:

Toepassen van veiligheids- en verkeersvoorschriften: defensief rijden, interactie met mensen en andere bestuurders, dagelijkse inspectie van de heftruck juist kunnen uitvoeren: herkennen en melden van gevaarlijke defecten, juiste op- en afstaptechnieken toepassen en de truck veilig parkeren, de bedieningsorganen correct kunnen gebruiken, batterijen kunnen ontkoppelen en aansluiten, een goede rijtechniek hanteren zowel vooruit als achteruit.

 

Getuigschrift

Bij het slagen in de testen krijgt de werknemer een persoonlijk attest van heftruck met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Datum en locatie

Deze opleiding staat niet ingepland. Schrijf je gerust in op de wachtlijst en we nemen contact op van zodra de nieuwe data gekend zijn.

Wachtlijst

Indien bovenstaande data niet passen kan u zich ook inschrijven op de wachtlijst.
Wanneer er nieuwe data worden ingepland, brengen we u daarvan op de hoogte.

Inschrijven op de wachtlijst