Logistieke opleidingen

Herattestering reachtruck (1dag)

Bestuurders van een hef- of reachtruck de kans geven om hun kennis op te frissen en het theoretisch en praktisch examen af te leggen voor het verkrijgen van een attest.

Doelgroep

Voor ervaren bestuurders van wie het attest heftruck of reachtruck hernieuwd moet worden.

Voorkennis

 Een ruime praktijkervaring is nodig omdat deze opleiding slechts beperkte praktische ondersteuning bevat.

Toelatingsvoorwaarden

De deelnemers moeten minimaal 18 zijn op het tijdstip van de opleiding en in het bezit zijn van een attest van medische geschiktheid en van een geldig attest voor hef- of reachtruck

Programma

1/ Herhaling theorie:

Kennis van de hef- of reachtruck, bouw, preventief onderhoud, laaddiagram, veiligheidsregels m.b.t. het gebruik, stabiliteit van de hef- of reachtruck, opladen van de batterijen.


2/ Praktijk:

Toepassen van veiligheids- en verkeersvoorschriften: defensief rijden, interactie met mensen en andere bestuurders, dagelijkse inspectie van de heftruck juist kunnen uitvoeren: herkennen en melden van gevaarlijke defecten, juiste op- en afstaptechnieken toepassen en de truck veilig parkeren, de bedieningsorganen correct kunnen gebruiken, batterijen kunnen ontkoppelen en aansluiten, een goede rijtechniek hanteren zowel vooruit als achteruit.

 

Getuigschrift

Bij het slagen in de testen krijgt de werknemer een persoonlijk attest van heftruck of reachtruck met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Datum en locatie

Deze opleiding staat niet ingepland. Schrijf je gerust in op de wachtlijst en we nemen contact op van zodra de nieuwe data gekend zijn.

Wachtlijst

Indien bovenstaande data niet passen kan u zich ook inschrijven op de wachtlijst.
Wanneer er nieuwe data worden ingepland, brengen we u daarvan op de hoogte.

Inschrijven op de wachtlijst