Industriële opleidingen

Veilig werken op hoogte / Rolsteiger

Leerdoel: Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de verschillende basisregels en veiligheidsaspecten rond het werken op hoogte. Dit bevat onder andere kennis rond de verschillende typen stellingen en hun verschillende toepassingen, de veiligheidsreglementering in verband met werken in de hoogte, het onderhoud en de controle van de stelling, stabiliteit en alle mogelijke invloeden er op, weten hoe men een stelling veilig kan betreden en gebruiken enzovoorts. Nadien wordt er een theoretische toets afgenomen waarin gepolst wordt of de cursisten de opgenomen kennis goed hebben kunnen verwerken.

Doelgroep: Medewerkers die op een bedrijfsterrein, in installaties, werkplaatsen, magazijnen,… steigers gebruiken, opbouwen en controleren.

Zowel ervaren steigerbouwers als nieuwelingen kunnen een opleiding volgen, aangepast aan hun ervaringen en noden


Leerdoel:

Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de verschillende basisregels en veiligheidsaspecten rond het werken op hoogte. Dit bevat onder andere kennis rond de verschillende typen stellingen en hun verschillende toepassingen, de veiligheidsreglementering in verband met werken in de hoogte, het onderhoud en de controle van de stelling, stabiliteit en alle mogelijke invloeden er op, weten hoe men een stelling veilig kan betreden en gebruiken enzovoorts.

Nadien wordt er een theoretische toets afgenomen waarin gepolst wordt of de cursisten de opgenomen kennis goed hebben kunnen verwerken.


Programma:

·       Startcontrole: controle van alle materialen, het veiligheidsharnas en deze sorteren

·       Praktijk:

o  Een stelling kunnen monteren

o  Stellingmateriaal kunnen keuren in de praktijk

o  Kunnen toepassen van de veiligheidsregels

o  Interactie tussen de verschillende personen, kunnen samenwerken en op een vlotte en efficiënte wijze aanpassingen kunnen doorvoeren

o  Een stelling kunnen aanpassen

o  Een stelling kunnen demonteren en alle materiaal op een correcte methode opbergen

Datum en locatie

Deze opleiding staat niet ingepland. Schrijf je gerust in op de wachtlijst en we nemen contact op van zodra de nieuwe data gekend zijn.

Wachtlijst

Indien bovenstaande data niet passen kan u zich ook inschrijven op de wachtlijst.
Wanneer er nieuwe data worden ingepland, brengen we u daarvan op de hoogte.

Inschrijven op de wachtlijst